KIRŞEHİRLİLER İSTANBUL’DA BULUŞTU

İstanbul Kırşehir Dernekler Birliği’nin organize ettiği piknik programına İstanbul’un Anadolu ve Avrupa yakasından, Gebze, Kocaeli, Çerkezköy,Kapaklı,Tekirdağ, Çorlu,Kırklareli, Edirne,Bursa, Yalova, Adapazarı, Ankara, Kırıkkale, Antalya ve Kırşehir’den gelen Kırşehirliler katıldı.

Dünya Kırşehirliler Dernek Başkanı Ünal Kaya’nın koordinasyon ve sunumunda gerçekleşen program Esenler Belediyesi Göktürk Göleti Tabiat Parkı Mesire ve Piknik alanında gerçekleşti.

Programa Adalet ve Kalkınma Partisi, Cumhuriyet Halk Partisi, Milliyetçi Hareket Partisi, İstanbul, Kırklareli, Tekirdağ, Ankara’da çeşitli birimlerde görev yapmış yöneticiler,Büyükşehir, İlçe Belediyeleri Müfettiş, Müdür ve personelleri,Üniversite Kampüs Müdürü Öğretim Üyeleri, Doktorlar, Öğretmenler, Ptt Baş Müdürü ve Ptt personelleri, Esnaf Odası Başkanları, Banka Müdür ve personelleri, Gazeteci, Mali Müşavir ve Muhasebeciler, Eski Trt Daire Müdürü ve basın mensupları,Emniyet Teşkilatı mensupları Turizmci, Tekstilci, Trikocu, Gümrükçü ve çeşitli sektörlerde faaliyet gösteren İş Adamları, Minibüsçü, Taksici, Halk Otobüsü işletmecileri, Stk Başkanları ve Yöneticileri, Kırşehirliler ve Kırşehire Gönül veren vatandaşlar katıldı.

Programda Kırşehir İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Ustalar Müzik ve Oyun Topluluğu sanatçıları sahne alarak birbirinden güzel Kırşehir, Neşet Ertaş Türkülerini seslendirdiler.Davul Zurna ile oyunlar oynandı, Kırşehir, Avşar Ağırlaması çalındı halaylar çekildi.Programa Sincanlı Filiz konuk olarak katılarak Kırşehir Türkülerini seslendirdi.Gebze’den Ersan Demir ve ekibi yöre türkülerini seslendirdiler.Ünal Kaya’da kendisine ait olan Türküleri seslendirdi.Trt Eski Daire Müdürlerinden Abdurrahman Keskin’de güzel bir Şiir ile programa renk kattı.

Açılış ve selamlama konuşmasını Dünya Kırşehirliler Dernek Başkanı Ünal Kaya yaptı konuşmasında,”İstanbul bir şehir değil, İstanbul bir Ülkedir.İstanbul’da buluşmak, kaynaşmak ve bir araya gelmek Kırşehirlilerin İstanbul’da var olduğunun bir göstergesidir.Kırşehir tarihi ve kültürüyle her dönemde adından söz ettirmiştir.Bizlere düşen ise bu değerleri yaşayarak yaşatmaktır.Bizim bu piknik programındaki hedefimiz halkımızın katılmasıydı.Bizler protokollerle zaten programlar yapıyoruz ama halk ile iç içe makamı mevkiyi bir kenara bırakıp mangalın dumanında, gara çaydanlığın közünde, Kırşehir’in kültürel havasını yaşıyarak, türkülerimizi dinleyip, oyunlarımızı oynayarak geleceğimiz olan çocuklarımızı başkalaşma içerisine giren kültürlerin etkisinden kurtararak gelecek nesillere aslımızı taşımak için bu organizasyonu yaptık.Sadece sosyal medyadan reklamlarımızı yaptığımız organizasyona ilgi yoğun olması bizleri mutlu etmiştir.Dernek Başkanlarımızla karar aldık en kısa zamanda yine Kırşehirliler Gecesi ile bu programları taçlandıracağız.Aslını bilmeyenin geleceği olmaz, geleceğimizi imar etmek için ecdadın mirasını kullanarak daha sağlam yarınlara ulaşacağız.Dünya ya örnek olmuş öncülük yapmış değerlerin çoğu Kırşehirlidir, onları sizlerle buluşturacağız.1 haftada organize ettiğimiz bu piknik programına gösterilen ilgi için herkese teşekkür ediyorum.” Dedi.

Kaya, programa emeği geçen her zaman Kırşehirlilerin yanında olan Piknik alanını tahsis eden Esenler Belediye Başkanı MehmetTevfik Göksu’ya gerek Neşet Ertaş anma etkinlikleri, gerekse Kırşehirliler Gecesi ile Piknik programlarına vermiş oldukları katkılardan dolayı taşekkür etti.

Katkılarından dolayı Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci’ye, Kırşehir İl Kültür ve Turizm Müdürü Yıldız Eraslan ve Müdür Yardımcısı Eyüp Temur’a, Piknik alanına gönderdiği Ambulans ile Avrupa Şafak Hastaneleri sahibi Saim Öztürk ve Genel Müdürü Edip Demir’e,Kırşehir Ustalarımıza, Ersan Demir ve ekibine, Sincanlı Filiz hanıma, Canlı yayınları ile Menderes Atay’a,İstanbul’da bulunan Stk Başkanlarına, Kırşehir Basınına, programa katılan davetlilere,Kırşehirlilere ve emeği geçen herkese teşekkür etti.

Önceden planlanmış ve yoğun programlarından dolayı programa katılamayan Ak Parti Teşkilatlanma Başkan Yardımcısı ve Eski Kırşehir Milletvekili Hacı Turan, Kırşehir Milletvekili Mikail Arslan ve Av.Salih Çetinkaya, Adana Valisi Mahmut Demirtaş, Kırşehir Belediye Başkanı Mimar Yaşar Bahçeci, Esenler Belediye Başkanı M.Tevfik Göksu,Tekirdağ Kapaklı Kaymakamı Mehmet Yüzer, Esenler Kaymakamı Hulusi Şahin, Gaziosmanpaşa Kaymakamı Oktay Çağatay, Eyüp Kaymakamı Abdullah Dölek, Kırşehir İl Kültür ve Turizm Müdür Yardımcısı Eyüp Temur, Akçakent Belediye Başkanı Yılmaz Kılıç, Akpınar Belediye Başkanı Mustafa Karahan, Boztepe Belediye Başkanı Ramazan Aydın, Çiçekdağı Belediye Başkanı İsmail Deniz, Kaman Belediye Başkanı Erhan Talu, Mucur Belediye Başkanı Ali Şahin, Kırşehir Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Hilmi Gökçınar, Kırder Genel Başkanı Lokman Yıldırım, Kırbir Genel Başkanı Recep Dedebali, Belediye Başkanları Birliği yönetim Kurulu Üyesi Halim Çakır, Kırder Gölbaşı Şube Başkanı Yalçın Coşkun, Antalya Kırşehirliler Dernek Başkanı Murat Barış, Kayseri Kırşehirliler Dernek Başkanı Bayraktar Bekçe, Kırşehir Öğrenim Gençliğine Yardım Derneği Kocaeli Şube Başkanı Ali Kayhan kutlama mesajı gönderdiler.

Festival havasında geçen program ikramlarla akşam saatlerine kadar devam etti.

Paylaş |                                         Yorum Yaz - Arşiv

Dolar3.51883.5329