14/02/2012
Sevgili Kırşehirliler, değerli okurlarım,
Bazı insanlar vardır göklerde kartallar gibi, şahinler gibidir.
Yüreklidir, cesurdur, kararlıdır, tutarlıdır, vatanını sever, memleketi için doğduğu topraklar için canını verir.
Görev yaptıkları yerlerde, hizmetleriyle iz bırakan insanlardır.
Onlar hiçbir zaman unutulmazlar, her zaman saygıyla şükranla anılırlar.
Bugün size bu yazımda Ankara’daki Kırşehirliler Vakfı Genel Başkanı hemşehrimiz Erol Tosun’dan bahsedeceğim. Ama önce Erol Tosun’un Kırşehirliler Vakfı’na aldığı telefon numarasının hikayesini anlatacağım.
Yukarıdaki 440 0 957 rakamları sizlere neyi hatırlatıyor?
Biz Kırşehirliler tarihimizle, kültürümüzle bağrımızda çıkan değerlerimizle hep övünür, gurur duyarız. Belki genç neslin tanımadığı pek çok değerlerimiz vardır. Nedense bu değerlerimizi gelecek nesile anlatmıyoruz, anlatamıyoruz.
Anlatmalıyız, öğretmeliyiz Kırşehir’in bağrından yetişmiş değerlerimizi…
Bir Osman Bölükbaşı’yı, bir Muharrem Ertaş’ı, oğlu bir Neşet Ertaş’ı, bir Prof. Dr. Mehmet Ali Altın’ı, bir Prof. Dr. İlhan Kılıçözlü’yü, bir Prof. Dr. Erol Güngör’ü hiçbir Kırşehirli, hiçbir insan unutmuyor, unutmayacak.
Yine aynı şekilde Kırşehir’e hizmetleriyle iz bırakmış benim de büyük çoğunluğuyla yakın dostluklar kurduğum bir Vali Mustafa Bezirgan’ı, bir Vali Mustafa Yıldırım’ı, bir Vali İrfan Kurucu’yu, bir Vali Lütfullah Bilgin’i hiçbir Kırşehirli unutmuyor, unutmayacak. Hepsini saygıyla anıyoruz.
Yukarıdaki 440 0 957 rakamlarının mucidi Kırşehir ve Kırşehirlilere hizmet yolunda mücadeleler veren, Kırşehir siyasetiyle uzaktan yakından ilgisi olmayan ve düşünmeyen, Kırşehir adının geçtiği her yerde onu görürüz.
Kırşehirliler Vakfı Genel Başkanı değerli hemşehrimiz Erol Tosun, Vakfa telefon alırken “Telefon numaramızın tüm rakamları Kırşehir olsun, Kırşehir’i çağrıştırsın, bize tarihimizi, geçmişimizi hatırlatsın” diye 440 0 957 numarasını aldığını anlattı.
440 0 957 rakamı biz Kırşehirlilere inadına Kırşehir, yani 440, 0 957’de bizlere devrin Demokrat Parti iktidarının 1954 yılında il iken ilçeliğe düşürüldükten sonra yeniden il yaptığı yılı hatırlatıyor.
1957’de yeniden il olmuştuk ama Kırşehir’in kanadını kolunu budamışlardı. Üzülmemek, duygulanmamak elde değil.
O günkü devrin iktidarı Demokrat Parti Kırşehir’i niye cezalandırma yoluna gitmişti?
Kırşehirliler dürüsttü, Kırşehirliler kendi bağrından çıkan evladına sahip çıkmış, ona vefa göstermişti.
Kırşehirliler demokrasi demişti, Kırşehirliler hürriyet demişti.
Kırşehirliler oylarına sahip çıkıp Demokrat Parti’nin yanlışlarına katılmamış ve bu partiye oy vermemişlerdi.
Kırşehirliler top yekûn ili, ilçesi, beldesi köyü tamamı kendi bağrından çıkan hemşehrimiz Osman Bölükbaşı ve onun partisine oy vermişlerdi.
İşte Kırşehir’in bu dik duruşunu, onurlu duruşunu içine sindiremeyen Demokrat Parti Kırşehir’i cezalandırma yoluna gitmişti.
Bütün Kırşehirliler bu acılarla günlerce, aylarca şimdiki Ahi Stadı’nın bulunduğu alanda toplanıp gözyaşı dökmüşlerdi. Bu acı günleri bugün Kırşehirliler hala yüreklerinde hissediyor ve yaşıyor.
Kırşehir üç yıl ilçe olarak kaldıktan sonra 1957’de yeniden il olmuştu. Ama her şeyini kaybetmişti.
İşte bunlardan olsa gerek bu acıları yüreğinde hissetmiş değerli bir hemşehrimiz Erol Tosun, inadına Kırşehir diyen bir Kırşehir sevdalısı.
Ankara’yı, bürokrasiyi çok iyi bilen ve tanıyan Kırşehirliler Vakfı Genel Başkanı Erol Tosun Ankara’da yaşıyor ama gecesi, gündüzü yani 24 saati dolu dolu Kırşehir’le geçiyor.
“Kırşehir’e ve Kırşehirlilere nasıl hizmet ederiz. Nasıl hizmet getiririz” gayret ve çabası içinde Milletvekilleriyle Kırşehir konusunda, Kırşehir’e hizmet konusunda köprüler kuran Erol Tosun “1957’de Kırşehir il olduğunda dünyaya gelmişim. Dedem 1954’ten 1957’ye kadar üç yıl köyde duvar dibinde bizi Yozgat’a bağladılar diye ağlamış, gözyaşı dökmüş. Torunlarını nüfusa yazdırmamış. Kırşehir’den başkasına yazdırmam diye beklemiş. Sonra ben dünyaya gelmişim. Dedem diğer torunlarıyla birlikte beni Kırşehir nüfusuna yazdırmış. Biz Kırşehirliler aslımızla, neslimizle gurur duyarız. Şimdi Ankara’dayız, ama yine Kırşehir’e, Kırşehirli hemşehrilerimizle hizmet için kurduğumuz Kırşehirliler Vakfı’na telefon alırken bunları düşündük” diyor.
Erol Tosun Kırşehirliler Vakfı Genel Başkanlığı görevine geldikten sonra hiç boş durmuyor. Kırşehir için projeler üretiyor, Ankara ve dışarıdaki Kırşehirlileri sık sık bir araya getirerek hem köprüler kuruyor, hem de onları Kırşehir’e yatırım yapmaya yönlendiriyor.
Erol Tosun’un hemşehrimizin Vakıf başkanı olarak takip ettiği ve hayata geçirmek istediği projelerden birisi Kırşehir’e Aşıkpaşa Üniversitesi kurmak.
Bu konuda Ankara ve İstanbul’daki Kırşehirlilerle bir araya geliyor, Kırşehir’e kurulması planlanan Özel Aşıkpaşa Vakfı Üniversitesi’nin altyapısını oluşturuyor. Bütün Kırşehirlilerden, bütün siyasilerden Kırşehir’e kurulacak Aşıkpaşa Vakfı Üniversitesi’ne destek istiyor.
Dileğimiz ve arzumuz Erol Tosun, Kırşehirliler Vakfı’yla Kırşehir ikinci üniversitesini kurdurur ve hayal ettiği diğer projelerini de hayata geçirir.
Yine dileğimiz ve arzumuz o dur ki Erol Tosun’un Kırşehirliler Vakfı’na aldığı 444 0 957 telefonuyla nice Kırşehirlilere ulaşılır, hizmet edilir.