Garip misin ? Çalışkan mısın ? Devlet yanında !!![]() Maddi durumu iyi olmayan başarılı öğrencileri desteklemek amacıyla uygulamaya konulan “Çalışkan Öğrencileri Destekleme Projesi” (ÇÖDEP) başarı ile uygulanıyor. Kırşehir Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve başkanlığını Vali M. Ufuk Erden’in eşi Yeşim Erden’in yaptığı “Çalışkan Öğrencileri Destekleme Projesi” ile başarılı olduğu halde maddi yetersizlikler nedeniyle dershaneye gidemeyen öğrencilerin desteklenmesi hedefleniyor.
Basın mensuplarının soruları üzerine projeyle ilgili bilgiler veren Yeşim Erden, “Proje ile, başarılı olduğu halde maddi imkansızlıklar nedeniyle dershanelerden faydalanamayan ilköğretim 7 ve 8. sınıf öğrencileriyle ortaöğretim 11 ve 12. sınıf öğrencilerinin desteklenmesi hedeflenmektedir. Bu durumda bulunan öğrencilerimizi desteklemek amacıyla başkanlığını yaptığım bir komisyon oluşturuldu. İl genelindeki tüm okullarımızın bünyesinde oluşturulan alt komisyonlar marifetiyle başarılı, ancak ekonomik sıkıntı nedeniyle dershaneye gidemeyen öğrenciler tespit edildi. Bizler de, okullardan isimleri bildirilen öğrencilerimiz arasından SBS’den 420 ve üzerinde puan alan, ortaöğretim kurumlarında ise not ortalaması 80 ve üzerinde olan öğrencilerimizi hedef kitle olarak kabul ettik. Öğrencilerimizin aileleri ziyaret edildi ve desteğe ihtiyacı olan 93 öğrenci belirlendi.
Özel dershane temsilcisinin de bulunduğu toplantıda; öğrencilerimizin istekleri de göz önüne alınarak, Özel Öğretim Kurumlarında Ücretsiz veya Burslu Okutulacak Öğrenci ve Kursiyerler Hakkındaki Yönetmelik hükümlerine göre bu öğrencilerimizin dershanelere kayıtlarını sağladık. Şimdi bu öğrencilerimiz ücretsiz olarak dershane imkânından faydalanıyorlar ve başarıları devam ettikçe de proje kapsamında kalmaya devam edecekler. Projemize gösterdikleri yakın ilgi ve desteklerinden dolayı özel dershanelerimize teşekkür ediyorum.
Kırşehir genelinde şu anda projemizden 61’i kız, 32’si erkek olmak üzere toplam 93 öğrencimiz faydalanıyor. Projeden faydalanacak çocuklarımızı belirlerken öncelikle başarılı olmaları ve bunun yanında maddi imkânlardan yoksun aile çocukları olmaları kriteri üzerinde hassasiyetle duruyoruz. Bu nedenle de çalışmalarımızı titizlikle yürütüyor, hem aile, hem de öğrencilerle birebir görüşmeler yapıyoruz. Projeden faydalanan öğrencilerimizin eğitimlerini, imkânlar ölçüsünce desteklemeyi hedefliyoruz. Proje süreklilik arz ediyor ve ihtiyaç sahibi olduğu belirlenen öğrencilerimiz bundan sonra da proje kapsamına alınacaklardır” dedi.
Kırşehir24 |
1247 kez okundu |
Yorumlar |
Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın |