Ünal KAYA
unalkaya40@hotmail.com
Varmısın Yokmusun KIRŞEHİR Oynama Zamanı değil
21/08/2012

Sevgili hemşerilerim Kırşehir kaderinimi yaşıyor diyorum, geçmişine bakıyorum hep iyiliklerle hep ilim erbabı kişilerle özdeşleşmiş bir şehir olarak görüyorum.

Ya bizler körüz görmüyoruz yada Kırşehir ile varmısın yokmusun oynayanlar.

Kırşehir’i tarihi ile geçmişi ile birleştirip bütünleştirmeliyiz.Kırşehir adını kullanıp ihya olanlarıda geçtiğimiz aylarda gördük.İstemem yan cebime koy misali varmısın yokmusun oyunu oynuyorlar.

Sevgili büyüklerim saygıdeğer yöneticilerim, Kırşehir yapılması gereken hizmetleri bizler hale yapamadık.Termal turizm ile birleştirilmesi gereken Kültür turizmi Kırşehir için olmazsa olmazlarımızdandır.Her yere çıkıp 5000 yıllık mirası olan Kırşehir’liyiz deyip ardından Kırşehir’e gönül verenleri dışlayıp ahkam keserek işte geçmişimize böyle sahip çıkıyoruz.

Bir partiyle, birkaç kişilerle bu memleketi birilerinin himayesi altına alması bazen kabullenemez hal alıyor.Para ile yapılan haberlerin para verilmedimiydi topa tutulan insanların ve arkasından ziyaretlerle üstü kapalı kapanan olayların Kırşehir’e fayda sağlamayacağı kanısındayız.

Sinek pis değil mide bulandırır sözünü hatırlatırken, aslında sinekde pisdir çünkü pisliğe konmuştur.Bu nedenle gizli kapaklı işlerle olmayalım sağımızla solumuzla, elimizden gelen hizmetlerimizle birleştirici ve yapıcı olarak hareket etmeliyiz.

Memleketimizin 4 yıla yakın süre içinde verdiği göç 50.000’i geçmiştir.Bu şehri yönetenlerin oturup akıllı bir şekilde düşünmesi lazım.Ben şu kadar yıldır bu memleketin görevlisiyim aceba bu kadar göç neden oldu, nasıl önlem alırım diyeceği yerde, Yağmurluya çadırmı kurmuşlar aman kursunlar onlarda insan demekle yetiniyoruz.

Bugün çadır kuran yarın topraklarını ele geçirir geçtiğimizde olduğu gibi 5.000 Yıllık şehir diye nitelendirdiğin Selçuklunun başşehirlerinden Ahinin memleketine bölücü örgütün bayrağını bir kez daha diktirirsiniz.

Yapmayın artık !!! o şu partiden bu bu partiden diye ayrımcılık yapmayın.Biri vekilde olsa kendi yaptıkları yanlışları Tv ekranlarına çıkıp birilerinin siyasi rantları var ondan bu yaptığımız organizasyona gölge düşürmeye çalışıyorlar diyerek coçukca açıklama yapıyor.Sayın vekilim ben bir vatandaş olarak size soruyorum yaklaşık 700.000 TL iş adamlarının parasının hesabını versinler  ozaman.Bir internet haber sitesine ulusal Tv statüsünde verildiği söylenen 2.000 TL nedir ? bizleri konuşturmayın artık, herkes işini Kırşehir’e yakışır şekilde yapsın.

Helede Kırşehirde kimse partizanlık yapmasın bu memleketin seçilmişleri herkese eşit yaklaşsın.Geçmişimize baktığımızda ya sağcı ya solcuyduk.Ozaman şimdiki partilerin hepsi varmıydı sonbahar ışığı gibi sönecek bir gün.Bugün olan yarın olmayacak, ama tek kalıcı olan KIRŞEHİR’dir.Kırşehir’in partilere ihtiyacı yok, Partilerin Kırşehir ve Kırşehir’lilere ihtiyacı var.

Seçilmiş ve atanmışların hatta devlet memuru statüsündeki kişilerin bazen baktığımızda kendilerince gelin güvey olduklarını gördük.Mevki ve makamları kullanarak şahsi temeller üzerine kurulmuş bir yönetim şekliyle bulundukları yerleri idare ettiklerinde gördük.Buralardaki dönen dolaplarında ayaklımı, bilyalımı yoksa sabitmi olduğunu göremedik.

Neyin hesabını ne şekilde yapacağınızı bilmenizi istiyorum.Evdeki hesabın çarşıya uymadığı gibi, belediye başkanlıkları gibi görevlere gelmek için seçim tarihinin sizlere uymasına bekler durursunuz işte ozaman ben derim size varmısın yokmusun.Kutudan ya geçmişinizdeki kirli işler çıkar yada oy pusulaları çıkar, adımlar ona göre atılmalı birkaç kişiyi memnun edeceğiz diye Kırşehir’i yok etmeyede çalışmayın.

Bizler Memleketimizin fedakar, cefakar bir okadarda ahde vefayı bilen Kırşehir’e gönül verenlere hep güvendik, bundan sonrada güvenip hayallerimizi boşa çıkarmayacağız.

Çünkü Kırşehir, layık olduğu yerde olmalı onun içinde sağı ile solu ile tek çizgide yürüyüp ilk hedefimiz Kırşehir’e olan gönül birliği ve hizmetlerimiz olmalıdır.Bir yerde yanlışmı var “AYDOST DEYİP YERİ GÖĞÜ İNLETİN” bir yerde bir güzellikmi var “AYDOST DEYİP YERİ GÖĞÜ İNLETİN” duymayanlara duyurun.

Övün KIRŞEHİR’im övün övünmek seninde hakkın.Övün Kırşehir’lim övün övünmek seninde hakkın.Bu haktan kimseyi mahrum etmeyelim.

Seçilmiş ve atanmışlarım sizlere sesleniyorum, mevkiniz makamınız vakti zamanı dolduğunda insan ömrü gibi sona erecektir.Ama bizler sizlerle her zaman iç içe kalacağız.Memletimiz için yapılacak ne varsa bizler hizmet edenler olarak sizlerle çalışmayada hazırız ama bir şartla doğru ve dürüst olursanız BİZ VARIZ….

Kırşehir sıcaklığında, Ahi misafirperverliği ile hoşçakalınız.

Saygılarımla

Ünal KAYA

(Gelecek yazım … Ahilik ile ilgili olacak.Lahmucun salonumu açıyorlar yoksa Ahi Evran’ı Veli’yimi anıyorlar.Anma ve hatırlamaların yerini kutlamalar aldı Allah yardımcımız olsun….)

Şartlar Olmamızı Gerektiriyorsa MİLLETVEKİLİ'de Oluruz. - 28/08/2014