Ünal KAYA
unalkaya40@hotmail.com
DÜZENİN İÇİNDEKİ DÜZENSİZLİKTE RAFTAKİ SAKLI “KUL HAKLARI”
13/03/2013

Merhabalar sevgili dostlar.

Bakıyorsunuz ki her yer toz pembe güllük gülüstanlık içinde, bir yandan bakıyorsunuz ki 10 dönümlük bahçede  okadar çiçeğin arasında bir tane kokmuş çiçek.

Elinizi nerden atarsanız atın o kokmuş, çürümüş çiçek hem pis kokusuyla hemde kendinden geçmiş haliyle kesinlikle ve kesinlikle 10 dönüm bahçeye zarar verir.

Bakıyoruz Hakdan bahsedip hakları gasp edenler biryandan haramı kendilerince helal hale getirmiş fetva verirken biryandanda devletin imkanlarını kendi yandaşlarına kullanmaya hatta gel otur kardeşim salla başını al maaşını yapıyorlar.

Bazı zaman ayağımızla gittiğimiz devlet dairelerinde bir zamanların şakkıdı şukkudu sakızlar, sigaralar dumanlar, çaylar, keyifler vardı, şimdi ise onların yerini maalesef hakdan bahsedip hak yiyenler aldı.

Vergi dairesine gidiyorsunuz mükkelifiyet belgesi alacaksınız ve tam 7 imzadan 3. Kata çık, ikinci kata in ve hep aynı seneryo sizce doğrumu? Demekki bu devlette daha değişmesi gereken çok şeyler var.Peki 1 kişinin verebileceği bir belge neden 7 defa işleme mağruz kalıyor bu KUL HAKKI değilde nedir ?

Genel sağlık sigortası çıkdı iyide oldu ama SGK çalışanları otomatik olarak sen sigortalı işini bırakdımı onu takip edip seni borçlandırıyorlar.Sende başın ağrısa, ölsen kalsan hastaneye gitmiyorsun sigortam yok diye maalesef bir bildiri bile göndermiyorlar.Faydalanmadığın sağlığın sigorta parasını hemide faizi ile ödüyorsunuz günaydın halkım.Arayıp sorduğunuzda televiziyon seyretmiyormusun diyorlar.Memur işini yapacağı yerde sana yönelttiği soruya bak.Aslında bunu mahkemede sormak lazım.İyi bir karar çıkarsa hayır işlemiş oluruz.Bak şu memurumun haline.Peki bu hak KUL HAKKI değilmidir?

Belediye şikayet etme masasını arıyorsun telefon çalar 7 çalmadan sonra bakar sen soru sorarken o sana sorarak dünyada bir ilki gerçekleştirir soruya soru ile cevap verir bravo sana memurum brova.Ardından dersin kalem müdürünü aradık dönmediler, oda onun avukatı gibi ister arar ister aramaz sizemi soracak bak hele bak utanmaza.Doğru olan bence şikayet eden adı soyadı, telefonu birde şikayet konusu alınmalı, o masanın görevi şikayet almak yardımcı olmak, demekki devlettende devletçi var şaştım.Peki buda KUL HAKKI değilmidir ?

Ev telefonundan konuşsanda konuşmasanda 17 TL gibi bir bedel alıyorlar.Sonra bunu diyorsunki kapatacağım aman kapatma gurban oluyum gadan alıyım hep aynı şeyler sizi kampanyaya dahil edelim.Kaç para 13 TL hadi olsun diyorsun ertesi ay bir fatura geliyor 27 TL nedir bu dendiğinde şukadar sabit bukadar fazi birde KDV e kardeşim sabit ücretin içinde KDV ler varlarda varlar KDV den KDV alınır mı ?  Peki bu bir kuruşta olsa KUL HAKKI değilde Nedir?

İş için bir belediyeye gireceksiniz ve sizi üst düzeyden oraya öneriyorlar.Burda bu işi bu kişi yapar ben kefilim diyorlar.Kıytırıktan iki müdür bozuntusu çıkıyor başkanın bile haberi olmadan sana ahkam kesiyor.Derdimi var diyoruz soruyoruz derdi çok ama bize söylemiyor.Peki nedir ozaman bu olay dediğimizde, zamanında söz verip kadrolara yerleştirilemeyen 3 hemşerisi ve kendi iline sınır 3 yan sanayi hemşeriside ordan şaşıyorsunuz.Yan sanayi hemşerilerle beraber 15 kişilik bir bölüme 32 kişi alınmış, yeni açılan birime adam alacaklar ama seni beni değil orayada çakma hemşeriler gelecek.Sizi başkan çağırdığında müdür efendiler senin ne işin var senle görüşmedikmi derler ama nafile.Peki buraya layık hak edilen adammı olması lazım yoksa birilerinin gönlü olsun arkamda yalaka insanlar gelsin diyen müdürlerin adamlarımı yorum sizlerin.Buda KUL HAKKI değilde nedir?

Sevgili okurlarım kaldırıma koyduğunuz bir taş, arabanızı insanların geçit yerine park yaptığınız yerler kısacası insanlara engel olan herşey KUL HAKKIDIR bu hak ağır bir vebaldir.Bu nedenle 10 dönümlük bahçeyi bir çürük çiçeğin kısacası çiçek gibi görünenlerin kokutmasına izin vermeyin.Hakdan bahsedip haksızlık yapanlara öyle bir ders verinki bir daha hakdan bahsedeceğinde ağzı gözü yamulsun.

Her yerde her makam ve mevkide illaka iyiler ve kötüler vardır.Sizler iyi olarak görevlerinizi yapın, kimsenin ahını almayın, kimseden beddua almayın çünkü insanı ondurmaz.Her daim veren el olun alan el olmayın, hayırda hizmette yarışın.Çalıştığın yerlere gözünüz gibi bakın.Eğerki bu yollarda yürümezsek vay bizim halimize vay bizim geleceğimize.

Bazı zaman kendim için birilerinden bir şey isteyeceğim zaman isteyemiyorum çünkü hep veren el oldum alan el olmayı beceremiyorum.Bu dünya 3 günlük hatta 3 günlük bile değil, dünü dünde kalan, bugünü geçip giden yarını ise olmakla olmamak arasında gidip gelen işte bu dünyadayız kısacası yolcuyuz.Elinizden geldiğince herkese yardım edin yardımcı olun.

Horlayıp itip kalktığımız insanlara yarın bizlerde varlıktan darlığa düşüp muhtaç olabiliriz.Yukarlara çıkarken bizlerin oralara çıkmasına yardımcı olanları unutmayalım.

Unutmayalım ki! Birgün o basamaklardan inerken o kişilerle karşılacağız.

Rabbim bizleri yaptığımız hizmetlerimizden davacı etmesin.Verilemeyecek bir hesabımız ne insanlığa nede Allah’a olsun, sonuçta bizler beşer ve şaşarız, Allah’ım bizleri hizmetlerimizden şaşırmasın gördüğümüzden de geri koymasın.[amin]

“Sel gider kum kalır.Yiğit ölür namı kalır”

Saygılarımla

Ünal KAYA